アメリカ料理レシピ集

感謝際より

クランベリーソース

カップ一杯のお水にカップ1のお砂糖を入れに立てます。そこに、約カップ2のクランベリーをいれ10分ほど煮立て火を止めます。お好みにより干しブドウ、胡桃のくだいたもの、オレンジの皮をおろしたものも同時に入れ火にかけナツメグ(少量)とシナモン(少量)を入れてください。常温まで冷めたら冷蔵庫で冷やしてできあがり。七面鳥を頂くときにソースとして添えます。

パンプキンケーキ

材料

クリームチーズ 220g

かぼちゃのピューレ(缶詰) 425g  (もし手に入るようでしたらLIBBY’S 100% Pure Pumpkin (15 oz.) をお使いください。写真はLibby’sの缶詰使用のかぼちゃケーキ。本場アメリカのあま~いかぼちゃのパイを試してみたい方はこちら)

Crustless LIBBY’S® Famous Pumpkin Pie

全卵 3個

卵黄 1個分

サワークリーム 1/4 カップ

グラニュー糖 1 と 1/2 カップ

シナモンパウダー 小さじ1/2

ナツメグパウダー 小さじ1/8

クロープパウダー 小さじ1/8

小麦粉 大さじ2

バニラエッセンス 小さじ1

作り方

オーブンをあらかじめ180度に熱しておきます。クリームチーズがなめらかになるまで泡だて器で混ぜます。そこに、かぼちゃのピューレ、全卵、卵黄、サワークリーム、砂糖、シナモンパウダー、ナツメグパウダー、クローブパウダーをいれかき混ぜます。小麦粉を加え、最後にバニラエッセンスをいれ混ぜます。よく混ざったところで、ケーキ型に流し入れ表面を平らにしたらオーブンで約1時間焼きます。焼きあがったらオーブンから取り出し15分ほどおいて余熱をとったあとラップで覆い冷蔵庫で4時間置いたら出来上がり。

アップルパイ

パイ生地(2枚分)

材料

  • 氷水(冷蔵庫で事前に冷たくひやしておいた水) 1/3カップ
  • サワークリーム 大さじ3
  • 薄力粉 2 と1/2カップ
  • グラニュー糖 大さじ1
  • 塩 小さじ1
  • 無塩バター 大さじ16 (5ミリ角に切って冷凍庫で10分から15分冷やしておく)

作り方

  1. 小さいめボールに冷やしておいた1/3カップの水とサワークリームを入れ良く混ぜる。冷蔵庫で保管。
  2. 大きめのボールに薄力粉、グラニュー糖、塩を入れ泡だて器を使ってよく混ぜる
  3. 角切りにしておいたバターを入れ粉類に入れパイ用ブレンダ―で切るようにして手早く混ぜる。ブレンダ―がなければへらを代用。バターが解けないよう、低温を保つようにして手早く行うことがコツ。バターがボコボコと目立っていても良いので全体に混ざったら次の行程へ。
  4. 1のサワークリーム水の半量を3の粉類に入れ混ぜる。このとき絶対に練らないこと(バターが解けると焼きあがったときパイ生地のサクサク感がなく硬いクッキーのような生地になるので)。残りの半量を入れ混ぜる(生地がまとまりにくいようであればさらに氷水を大さじ1から2加える)。
  5. 生地を半分に等分し、お団子状にまとめたらそれぞれをラップにくるんで上から少し押して円盤状にし冷蔵庫で1時間保管。(ポイント:多少ボロボロしていてもラップにくるんで一つにまとめる。このとき、手でこねてまとめようとしないこと。手の熱でバターが解けると焼きあがったときにサクサク感がでない。作業中は温度を低く保つようにし必要とあれば、最初のサワークリーム水半量を入れ混ぜ合わせた後冷蔵庫で5分ほど休ませても良い)
  6. 生地を冷蔵庫から取り出し、10分ほど休ませる。台に打ち粉をし、麺棒で円形に手早く伸ばす。1枚はパイ型にしき余分なところはナイフで切り落とす。パイケースの出来上がり(もう1枚は、パイケースのふたとして使用するので、パイの中身が入ったところで作業を始めても良い)。

アップルパイのフィリング(りんご)

  • 材料: 薄く切ったりんご 5カップ
  • グラニュー糖 3/4カップ
  • 薄力粉 大さじ2
  • 塩 小さじ1/4
  • ナツメグ 小さじ1/2
  • 水 1/4カップ
  • バニラエッセンス 小さじ1
  • パイケース 1
  • バター 1/2スティック 角型に小さく切っておく
  • 上に覆うパイ生地 1

作り方:

  1. オーブンをカシ350度(180℃)にセットする。
  2. 最初の7つの材料を混ぜパイケースに入れる。
  3. その上から角切りにしたバターを散りばめる。
  4. パイ生地で覆い、はみ出た端の処理をする。ところどころ、切り目を入れ蒸気の逃げ道を作る。
  5. オーブンに入れ350度で50分焼いた後、200度で焼く10分軽く焼き色がついたらOK。

パスオーバー ミールより

(すみません、時間がなくまだ翻訳していませんが、そのうち翻訳してアップします)

Passover Recipesパスオーバーミール

Matza Ball Soup

12 sprigs fresh dill
4 cloves garlic, thinly sliced
2 small yellow onions, thinly sliced
1 bunch celery, cut into 1⁄2″ pieces
Sprigs from 1⁄2 bunch flat-leaf parsley plus 1 tbsp.
chopped
3 large carrots, peeled and cut into 1⁄2″ pieces or 1 bag baby carrots
1 parsley root, cut into 1⁄2″ pieces
1  3 1⁄2-lb. chicken
Salt, to taste
2 tbsp. seltzer water
1⁄4tsp. dried dill

½ T. grated ginger
2 eggs, at room temperature
1⁄2 cup plus 1 tbsp. matzo meal

  1. Gather up dill, garlic, onions, celery, and parsley sprigs in a piece of cheesecloth to form a purse; secure with twine. Make a second purse with the carrots, and parsley root.

  2. Put dill purse, chicken, salt, and 1 1/2 gallons water into a large pot; bring to a boil. Reduce heat to medium-low; simmer, covered, for 1 1/2 hours. Add carrot purse and simmer, covered, until carrots are tender, about 30 minutes.

  3. Remove and discard dill purse. Remove chicken and carrot purse; let cool. Pull enough breast meat into fine shreds to make 3⁄4 cup. Reserve 1 cup vegetables from the carrot purse. Cover and chill shredded chicken and vegetables. (Reserve remaining chicken and vegetables for another use.) Strain broth through a fine sieve; chill overnight. Skim off and discard all but 2 tbsp. chicken fat from broth; set fat aside.

  4. Whisk together reserved chicken fat, seltzer, dried dill, ginger and eggs in a bowl. Pour in matzo meal while whisking. DO NOT OVERMIX.  Chill the matzo mixture for 15 minutes. Bring 2 1⁄2 quarts  water to a boil. With wet hands, form matzo mixture into 1″ balls. Reduce heat to medium; drop in balls. Cook, covered, for 15 minutes. Stir balls gently and simmer, covered, until they flost to the top and are fluffy, 10–12 minutes more. Meanwhile, transfer reserved shredded chicken, mixed vegetables, and broth to a large pot; heat over medium heat. Transfer balls to the broth.  Serve soup garnished with remaining parsley.

SERVES 8 – 10

Charoset

½ cup toasted walnut pieces

½ cup toasted almond pieces

½ cup chopped dates

½ cup chopped apricots

1 apple chopped small

½ raisins

3 T honey

¼ cup Manischewitz red wine

1 ½ tea cinnamon

1 tea allspice

½ tea ginger

1 tea nutmeg

1 tea cloves

Put ingredients in food processor and pulse until almost a paste.  Adjust seasoning to taste.  Add additional wine as necessary to hold mixture together.  Chill in refrigerator until time to serve.

Noodle Kugel

Preheat oven to 375

Ingredients

½ lb wide egg noodles

2 cups sour cream
1/2 cup sugar
6 eggs
2 teaspoon ground cinnamon
1/2 cup raisins
1/2 stick butter, melted
1 lb ricotta cheese
Boil the noodles in salted water for about 4 minutes. Strain noodles from water. In a large mixing bowl, combine noodles with remaining ingredients and pour into a greased, approximately 9-by-13-inch baking dish.

Bake until custard is set and top is golden brown, about 30 to 45 minutes.

Israeli Couscous

3 tablespoons olive oil
2 cups Israeli couscous, cooked according to package directions
Mint leaves to taste
1/4 cup fresh parsley, chopped
1/3 cup dried cranberries
1/3 cup sliced radishes
1/4 cup lemon juice
1 Tablespoon lemon zest
12 cherry tomatoes cut in half
½ cup toasted almond slices

Toss couscous with remaining ingredients.  Adjust seasonings and serve cold or room temperature.

Hummus

2 cups canned chickpeas

2 large garlic cloves, smashed

4-6 Tbl fresh lemon juice

2 Tbl good virgin olive oil

3 Tbl  tahini

½ tea ground cumin

½ – 1 tea salt (to taste)

½ cup plain low-fat yogurt (may be Greek)

Drain beans and puree in processor or blender with garlic, lemon juice, olive oil, tahini, cumin, salt and yogurt; blend until thoroughly smooth.   Adjust seasonings to taste, adding more salt, garlic or lemon as desired.  Cover and refrigerate.

ピーカン マフィン

材料:

  • 黒砂糖 1 カップピーカン マフィン
  • 小麦粉 1/2カップ
  • ピーカン(手に入らなければクルミでも可)  1/2カップ
  • 溶かしたバター 2/3カップ
  • 卵2個

作り方:

  1. ボールに黒砂糖、小麦粉、砕いて細かくしたピーカンを入れて混ぜる。
  2. 別のボールに溶かしバターと卵を入れよく混ぜる。
  3. 2をAに入れ混ぜる。生地を小さいマフィンケース(カップケーキ大)の三分の二まで入れ240度に熱したオーブンへ。22分から25分ほどで焼きあがり。

サワークリームコーヒーケーキ

材料1:

サワークリームコーヒーケーキをカットしたところ

期待していたよりとっても美味しくできました!

  • バター 1/2 カップ
  • グラニュー糖 3/4 カップ
  • Lサイズの卵 3個
  • バニラエッセンス 小さじ1
  • 薄力粉 2カップ
  • ベーキングパウダー 小さじ1
  • ペーキングソーダ(重曹) 小さじ1
  • 塩 小さじ1/2
  • サワークリーム 1カップ

材料2(クラムスまたはトッピング):

  • 黒砂糖 1カップ
  • シナモン(粉) 小さじ2
  • バター 大さじ6
  • くるみをくだいたもの 3/4カップ

作り方

  1. ボールに室温に戻したバターとグラニュー糖を入れ電動泡だて器でクリーム状になるまで混ぜる。
  2. 1に卵を割り入れる(一度に全部入れず一度に一個ずつ入れ混ざったところで次の卵を割り入れる)。混ざったところでバニラエッセンスを入れ混ぜる。
  3. 別のボールにふるった薄力粉、ベーキングパウダー、ベーキングソーダ、塩を入れ混ぜる。
  4. 2に3の粉類とサワークリームを三回に分けて交互に混ぜ入れたら生地完成。
  5. 別のボールに、材料2の黒砂糖、シナモン、バターを混ぜ最後にくるみを混ぜトッピングを作る。
  6. 内側に油を塗った25センチドーナツ型に生地の1/2を流し入れ、その上にトッピングの1/2を平均に散らす。その上から残りの1/2の生地をできるだけに平らになるようスプーンを使って流し入れる。残りのトッピングを散らす。
  7. 175度に熱したオーブンで約45分焼く。つまようじを中央にさしてみて何もついてこないようだったら焼きあがり。

ブルーベリーマフィン

材料:ブルーベリーマッフィン

  • 薄力粉 2カップ
  • 砂糖 半カップ
  • ベーキングパウダー 小さじ3
  • すりおろしたレモン(またはオレンジ)の皮 小さじ1
  • 塩 小さじ1/2
  • ブルーベリー(冷凍でも可) 1カップ
  • 牛乳 3/4カップ
  • サラダ油 1/3カップ
  • 卵 1個

作り方:

  1. あらかじめオーブンを摂氏200度(カシ400度)に熱しておきます。
  2. マッフィン用焼き方(12個用)のそこに油を塗ります。ボールに薄力粉、砂糖、ベーキングパウダー、すりおろしたレモンの皮、塩を入れ良く混ぜます。
  3. 2にブルーベリーをいれ混ぜます。
  4. 別のボールに牛乳、サラダ油、卵をいれ良く混ぜます。
  5. 4を3の粉類に流しいれ全体がしっとりするまで混ぜます。
  6. スプーンを使って5をマッフィン型に均等に流しいれます。
  7. オーブンで20分から25分、表面がキツネ色になったら焼き上がり。オーブンから取り出し1分ほどおいたら型から出して召し上がれ(^^)

チョコレートフロスト

INGREDIENTS

1/2 cup (1 stick) unsalted butter
2 ounces unsweetened chocolate, chopped
1/3 cup unsweetened cocoa powder
2 teaspoons vanilla
2 cups powdered sugar
2/3 cup (about) sour cream

PREPARATION

Melt unsalted butter and chocolate in heavy small saucepan over low heat, stirring constantly until smooth. Transfer to large bowl. Whisk in cocoa powder and vanilla. Whisk in 1 cup sugar and 1/3 cup sour cream. Whisk in remaining 1 cup sugar. Gradually whisk in enough of remaining sour cream to form spreadable frosting.

Sweet Surprise Muffins

材料

小麦粉 2 カップ

この日は朝から気持ちが良かったので、りんごのマフィンを作ってみました。地元の蜂蜜を使ったクルミのトッピングがふんわりとした甘さを加えとてもおいしくできました(^^)

グラニュー糖 1/2 カップ

ベーキングパウダー 大さじ1

塩 小さじ1/2

ナツメグ 小さじ1/4

牛乳 1/2 カップ

溶かしたマーガリンまたはバター 1/4カップ

卵 2個

バニラエッセンス 小さじ1

角切りにしたりんご 1カップ

蜂蜜 1/2カップ

黒砂糖 1/2カップ

細かく砕いたクルミまたはクルミ粉 3/4カップ

作り方

オーブンをカシ400度(摂氏200度)に熱しておく。マフィン型に油を塗る。大きなボールに小麦粉、グラニュー糖、ベーキングパウダー、塩、ナツメグを入れ混ぜる。少し小さめのボールに牛乳、溶かしたバターまたはマーガリン、卵、バニラエッセンスを入れ良く混ぜ、混ざったら粉類に入れしっとりする程度に混ぜ合わせる。りんごの角切りを入れ軽く混ぜる。マフィン型にスプーンを使って落としいれる。オーブンで12分から15分焼くか、中央にくしをさしても何もついてこなくなるまで焼く。焼きあがったらマフィンを型からはずす。

マフィンを焼いている間に、小さめの鍋に蜂蜜と黒砂糖を入れ中火で煮立せ、黒砂糖が溶けるまで混ぜ合わせる。焼きあがったマフィンを手でもってマフィン上部蜂蜜液にさっとつけ、次にクルミにつける。

Blueberry High Pie

  • Pastry dough for 1 crust 9-inch pie (Refer Apple Pie)
  • 4 cups fresh or frozen blueberries
  • 2/3 cup sugar
  • 7 tablespoons cornstarch (10 if using frozen berries)
  • 1/2 teaspoon ground cinnamon
  • 2 tablespoons lemon juice
  • 3 tablespoons water

Topping

  • 1/4 cup sugar
  • 1/2 cup flour
  • 1/4 cup butter

Preparation

  1. Preheat oven to 375 F
  2. Line a 9-inch pie pan with pastry dough.
  3. If you are using frozen berries, sprinkle 3 tablespoons of cornstarch over the bottom of the crust before adding berries. Pour berries into crust.
  4. In a bowl, combine sugar, 7 tablespoons cornstarch and cinnamon; mix well. Stir in lemon juice and water. Pour over the blueberries.
  5. To prepare the topping, mix together sugar and flour in a bowl. Cut in butter until the mixture is crumbly. Sprinkle over the pie.
  6. Bake for 1 hour, or until the top is golden brown and the filling is bubbly. Let cool on a rack. Refrigerate when cool. Makes 8 servings.

 

Crust (No butter used)

Ingredients:

1 1/2 cups flour

1 teaspoon salt

1/2 cup canola oil

2 tablespoons cold milk

Instruction:

Mix flour and salt in an 8 or 9 inch pie tin. Mix oil and milk together and add to mixture in the pie tin. Mix until smooth. (Start with fork and finish with hands.) Press in bottom and up sides of pie tin. Make a little bit of raised edge. Poke really well with a fork on bottom and sides. Bake at 400 degrees until slightly brown. About 8 to 12 minutes. Cool on rack.

Chocolate Waffle Drops

Ingredients:

1/2 cup butter or margarine, softened

2/3 cup graduated sugar

2 eggs

1 teaspoon vanilla

1 1/4 cups all-purpose flour

1/4 cup unsweetened cocoa powder

1 teaspoon baking powder

1/2 teaspoon salt

1/2 teaspoon ground cinnamon

1/2 cup chopped nuts

Powdered sugar

 Instruction:

Cream butter and sugar till fluffy. Add eggs and vanilla; beat well. Stir together flour, cocoa, baking powder, salt, and cinnamon; stir into creamed mixture. Blend in nuts.

Drop by teaspoon 2 inches apart on preheated waffle baker; bake till done, about 1 minutes. Remove to rack to cool. Sift powdered sugar over cookies. Makes about 48.

On drop dough by teaspoon 2 inches apart on lightly greased cookie sheet. Bake at 350 F till cookies are done, 10 to 12 minutes.

Vanilla Waffle Drops:

Prepare Chocolate Waffle Drops except omit cocoa and cinnamon. Bake for 1 1/2 to 2 minutes.

Cinnamon Biscuits

Ingredients:

2 cups all purpose flour

1 tablespoon baking powder

2 teaspoons sugar

1/2 teaspoon salt

1/4 teaspoon ground cinnamon

1/4 cup cold butter or margarine

1 cup milk

Melted butter or margarine

Cinnamon-sugar

Instruction:

In a bowl, combine dry ingredients; cut in butter until crumbly. Stair in milk just until moistened. Drop by 1/4 cupfuls onto a greased baking sheet. Brush with melted butter and sprinkle with cinnamon-sugar. Bake at 450 F for 10-12 minutes or until lightly browned. Serve warm. Yield: about 1 dozen.